28 Apr 2016

HASIL PERSETUBUHAN DENGAN HAIWAN

ANAK KAMBING MENYERUPAI MANUSIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari ni telah menjadi viral sesuatu yang mengejutkan di media sosial. Kambing melahirkan anak berkepala manusia. Subhanallah. Difahamkan kambing tersebut telah dirogol manusia tak bertanggungjawab dan hasilnya kambing tersebut melahirkan anak berkepala manusia.



Menurut info yang Zumal dengar anak kambing itu mati semasa dilahirkan dan diuruskan perkebumian seperti manusia manakala ibu kambing yang menjadi mangsa rogol tersebut telah disembelih dan ditanam.

Semoga kejadian yang berlaku melahirkan keinsafan dan kesedaran kepada mereka yang mempunyai nafsu seks pelik ini. Sedarilah kemungkinan cuaca yang kita alami adalah kerana dosa-dosa kita di muka bumi Allah....

Ya Allah lindungilah kami dari bala bencana. Amin...

23 Apr 2016

NAK BUAT KERJA GILA

TAWAN WANG GUNUNG


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Lama gila Zumal tak bersiaran kan? Tetiba bila muncul tajuk pun dah gila. Mana tak gila, Zumal pernah menjadi seperti Oku yang tak mampu berjalan tetiba nak berhiking pula. Buat kali pertama pula tu... Haih... Boleh ke? Sama-sama doakan kejayaan dan keselamatan untuk Zumal yer.



Kenapa nak hiking? Beberapa minggu lalu Zumal ternampak tawaran oleh I-Hikers Perlis ni dalam group facebook. Gambar yang mereka share amat mengagumkan. Timbul keterujaan nak join. Lagi pun tempat tu kat negeri Zumal juga. Tak tau pun ada lokasi cantik macam tu.

Selain tu Zumal dah lama teringin join aktiviti lasak walaupun tahu yang diri ini tak la selasak orang lain. Tahu cakap pandai je pun. Di samping tu teringin nak uji kemampuan diri. 

Event untuk mendaki lokasi yang dinamakan Wang Gunung ni bakal berlangsung pada 2 Mei 2016 nanti. Lokasi ini juga berdekatan dengan Taman Ular dan Reptilia Sungai Batu Pahat, Perlis. Tak sabar nak join. Semoga segalanya dipermudahkan...

14 Apr 2016

JOM SERTAI GIVEAWAY BLOGGER UTARA BERNILAI RM500

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Jom semua sertai Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 dari 1 April hingga 14 April 2016. Klik banner dibawah untuk sertai.


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

2 Apr 2016

Lirik Lagu Hang Pi Mana – Khalifah

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak akhir-akhir ni selalu dengar lagu Khalifah di corong-corong radio. Lagu ni liriknya dalam loghat utara. Zumal kongsikan liriknya. Jangan lupa dapatkan yang original di pasaran...

Lirik Lagu Hang Pi Mana – Khalifah

Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana

Pagi pagi buta
Mak dan ayah dah tanya
Aku nak kemana

Berseluar yankee
Baju bunga bunga
Duduk atas tangga

Ai malu nak kata
Takkan ku nak auta
Mak ayah tercinta

Cek nak pi kerja
Insyaallah
Bukan nak pi mana

Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana

Pergi sekolah
Bukan cikgu di sana
Baju bunga bunga
Bukan tukang kebun juga

Mak ayah tanya
Cek pi buat kerja apa
Malu nak kata
Nanti apa tau juga

Anak anak mak ayah bukan tanya tanya saja
Depa tanya p mana bukan mintak duit kita
Malu apa janji kerja janji tidak buat dosa
Memang cek nak habaq tunggu lepas solo gitar

Cek pi sekolah
Memang kerja di sana
Kerja duduk saja
Sambil tengok sini sana

Kerja mulia
Bukan cek buat dosa
Gaji sederhana
Kerja jadi jaga saja

Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana

1 Apr 2016

AFFILIATE NIAGA KLIK

NIAGA KLIK

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Adakah anda masih mencari sumber pendapatan tambahan? Tak ada modal? Hari ini Zumal kongsikan satu peluang perniagaan yang sedang hangat di medium online iaitu affiliate. Affiliate pula ada macam-macam. Ada yang perlu jual baru dapat income. Ada juga yang perlu daftar baru dapat income. Tapi hari ni Zumal tak nak panjang-panjang cerita lagi. Anda hanya perlu share untuk dapatkan klik. Mudah kan? Berapa modalnya? Tak perlu! PERCUMA!!! Betul-betul percuma. Nak tahu klik saja link yang Zumal sertakan untuk anda. http://www.niagaklik.com/hop.php?ref=duniazumal Tapi jika nak lebih tips untuk buat income ini jom bersama Zumal dalam group WhatsApp. WhatsApp Zumal di 0125747869. Klik link dulu dan register. Kemudian WhatsApp NAK TIPS NIAGA KLIK ke 0125747869. Ahli group adalah amat terhad siapa cepat dia dapat yer. Cepat klik dulu link yang Zumal sertakan di bawah ini. http://www.niagaklik.com/hop.php?ref=duniazumal

Eh nak peluang bisnes lain juga ke? Sebagai seorang Business Consultant Zumal memang mengkaji pelbagai bisnes dan pengalaman terlalu banyak dalam pelbagai jenis bisnes cuma tak kaya-kaya ja. Tapi semua tu ada sebabnya juga. Zumal tak mahu berjaya sorang-sorang. Biar dapat menjayakan anda dahulu. Boleh hubungi Zumal bila-bila masa di 0125747869 tapi seeloknya WhatsApp dahulu atau sms ok. Anda akan dilayan.

Nak melancong percuma setiap tahun pun ada!!!