25 Dec 2016

BYE BYE 2016


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dalam tak sedar 2016 dah pun sampai ke penghujungnya. Hari ini ada sikit kelapangan sebelum tetamu dari Perak sampai, zumal nak menyahut seruan Pha Is dan geng Blogger Utara yang suruh buat entri ni, ok dalam entri kali ini korang berpeluang bertanyakan zumal sorang satu soalan tau.  Tanya je apa2 pun, balik dari rombongan cik kiah ke Selangor dan Perak  dr esok hingga 30 Disember ni zumal akan jawab yer. Percayalah.  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

17 Dec 2016

CANTIK MULUS DENGAN FIRMMY CREAM

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua.  Bertemu lagi kita dalam coretan blog hari ni. Coretan hari ni berkaitan produk Firmmy Cream keluaran Waylife.  



Dengan Firmmy Cream kulit kita akan bertambah gebu, cantik dan tegang. Zumal yang dulunya kulit sangat berminyak kini telah menjadi lebih baik. 

Cara penggunaannya berbeza dari produk lain. Firmmy Cream hanya perlu dipakai pada nadi kita seperti di pergelangan tangan dan leher. Firmmy Cream dipakai 2 Kali sehari iaitu pagi dan malam. 

Firmmy Cream ini juga boleh digunakan oleh lelaki dan wanita untuk semua peringkat umur. Harga pasaran Firmmy Cream adalah RM75.00. Ejen jualan juga diperlukan. Whatsapp 01140793530 untuk maklumat lanjut. 


15 Dec 2016

KENANGAN MENGUSIK JIWA



Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Tengah hari ni geng blogger utara duk sembang pasal zaman muda. Sebab apa ntah. Maybe sebab hangpa dapat adik baru join yer. Tetiba zumal pun teringat nak share pengalaman zumal masa baru masuk sekolah rendah dulu.  Tapi hangpa tau, 2,3 hari ni topik zumal kat pejabat pasal pakaian sekolah. Tau dak zumal ni pi sekolah dulu pakai seluar pendek. Kebiasan kita ni yang lahir dalam tahun 80an dan seterusnya dah tak jumpa bebudak sekolah kebangsaan pakai Camtu lain lha kalau sekolah jenis kebangsaan kan. Tadika pun tokwan sediakan pakaian macam tu. Sebabnya tokwan ingat sama macam zaman dia mengajar dulu. Cikgu zaman kolonial lha katakan. Pakaian zumal macam adek kat atas tu lha. Darjah 3 baru zumal pakai seluar panjang sebab ustaz tegur. Darjah 1 dan 2 tu cikgu zumal tak tegur maybe kebanyakan depa tu anak murid arwah tokwan yang kenal tokwan zumal tu bukan boleh ditegur. He he. Selamat bercuti sekolah adek2 sekalian. 

12 Dec 2016

MASIH BERNAFAS


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Bertemu lagi kita. Dah lama zumal membawa diri ini. Tapi keadaan zumal still same as before. Zumal pun tak faham apa yang berlaku. Kenapa terjadi semua ini kat zumal? 

Jawapan hanya ada pada diri sendiri tapi itu lha bila dapat kerja ingat dapat sara keluarga tapi bila kerja keluarga terabai. Sekarang sesal bila kehilangan Tok kerana zumal terbatas masa dengan arwah. Tak cukup duit buat kerja part time lak. Bila ada part time teringat bila boleh cuti pulak.  Setiap hari hidup zumal dipenuhi kerja. Balik rumah kadang2 just basuh baju dan kadang2 untuk tidur.  Selalu tidur ofis k. 

Kenapa? Macam mana? Penat dah ni. Blog pum terabai ja. Moga kawan2 tak tinggalkan zumal. Zumal masih mencari...