#Cabaran20Hari MENU WAJIB BULAN PUASA
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari nie dah memasuki entri keempat #Cabaran20Hari anjuran EFG dan KBBA. Alhamdulillah.
Dalam bulan puasa nie ada menu yang mesti kena ada setiap hari terutama untuk bersahur dalam keluarga Zumal. Menu tersebut adalah telur masin, acar limau atau acar rebung dan sardin. Biar ada salah satu pun dah cukup tapi ianya wajib ada. Kiranya ianya sebagai pembuka selera la.
Kalau korang nak tahu, bila stok acar tu Zumal terlupa beli, baki yang ada tu akan Zumal panaskan dan Zumal campur dengan kismis dan kurma. Panaskan sampai pecah minyak. Alhamdulillah jadilah acar baru.
Acar rebung feveret Zumal Gambar Google |
#Cabaran20Hari
acar limau mmg kak suka...kalau rajin buat sendiri boleh dicampur dgn segala jenis buah2an kering yg disukai...mmg membuka selera.
ReplyDeletesdpnya tgk..hihi
ReplyDeleteamboi ni hantu acar ni hahaha
ReplyDeleteel lak hantu budu..takat budu..telur mate..ngan nasi dah beselera giler2..mau bertambah2 nasi haha
salam singgah n kenal dr el dr group utara mali talak sombong na ..hehe
biasa zizie makan gulai rebung.. xpernah makan acarnya..
ReplyDeleteWah ..tak biasa sgt ngan acar ..tp nampak cam sedap je tuuu
ReplyDeletex penah lg mkn acar rebung
ReplyDeleteSuka gak sahur ngn sardin, tp mesti ada telur dadar..
ReplyDeleteX brape minat mkn acar tp bila tgk gmbr acar rebung tu macam best je tetibe teringin lak..
Assalam zumal,
ReplyDeletepestime dengor acar rebung tau zumal
nampak sangat menyelerakan :)
#BloggerUtara
suka mkn acar rupanya...sedap tu acar limau
ReplyDelete